Dansare

Louise Perming

Louise Perming (SWE) är född i Nynäshamn och tog examen från Balettakademien i Stockholm 2010. Louise har arbetat som frilansande dansare och medverkat i ”Master Minds” med Cullbergbaletten och ”Isbro” med Nudans i Göteborgsoperan. 2010 mottog hon Carina Aris stipendium. Louise Perming har dansat med Tromäki Dance Company sedan aug 2011. 

Hilde Bjørnebøle

Hilde Bjørnebøle (NO) är född i Stord, Norge och utbildade sig vid Bårdar Akademiet i Oslo där hon tog examen 2009. Efter utbildningen har hon arbetat som dansare i Kompani Haugesund, Navak Contemporary Dance Company och Teaterkompani Scenekrafti Norge. Hilde Bjørnebøle har arbetat med Tromäki Dance Company sedan 2011.

Anna Trobäck

Anna Trobäck (SWE) är född och uppvuxen i Linköping och utbildade sig vid Bårdar Akademiet i Oslo och Balettakademien i Stockholm där hon tog examen 2008. Anna har efter utbildningen arbetat som frilansande koreograf och dansat med bl.a. österrikiske koreografen Willie Dorner och Carrasco Dance Company. Anna Trobäck grundade Tromäki Dance Company tillsammans med Silja 2010 och har sedan starten dansat och koreograferat för kompaniet.

Emma Hedlund

Emma Hedlund (SWE) är född i Kiruna och utbildade sig vid Amsterdams högskola för konst i Holland och Danshögskolans pedagoglinje där hon tog examen 2005. Emma har efter utbildningen arbetat som frilansande dansare med bl.a. Carl-Olof Berg, Helena Högberg, Kathleen Quinlan Zetterberg och Khosro Adibi, Arce/Italien. Emma arbetar även som danslärare i Stockholm. Emma Hedlund har arbetat med Tromäki Dance Company sedan 2011.

Silja Koivumäki

Silja Reidie (FIN) är född i Björneborg, Finland och utbildad vidBalettakademien i Stockholm där hon utexaminerades 2008. Silja har arbetat som dansare i Berlin med bl.a. dansfilmen ”Factory” av Lola Lustosa och som musikaldansare i The Producers i Finland. Silja Koivumäki är en av grundarna till Tromäki Dance Company och har dansat och koreograferat i kompaniet sedan starten 2010.

Johan Forsberg

Johan Forsberg (SWE) är född i Sundsvall och utbildade sig vidBalettakademien i Stockholm där han utexaminerades 2010. Efter utbildningen har Johan arbetat som dansare i Oslo Danse Ensemble och Subjazz i Norge och med ilDance i Sverige. [Tracesmarks] är Johan Forsbergs första produktion med Tromäki Dance Company. 

 

Jaakko Kulmala

Jaakko Kulmala (FIN) är född i Finland och utbildad vid Dans- och Cirkushögskolan(DOCH) i Stockholm, där han tog examen 2011. Jaako har jobbat som frilansande dansare både i Finland och Sverige och dansat bl.a. i koreografier av  Ismo-Pekka Heikinheimo, Mari Carrasco, Liisa Nojonen och Joung Hwa-Lee. Undervisar dans i Stockholm. Jaakko har arbetat med Tromäki Dance Company sedan 2012.

Silja Koivumäki
 
Katrine Johansen (DK) är född och uppvuxen I Århus, Danmark och utbildade sig vid Copenhagen Contemporary Dance School och Danshögskolan i Stockholm där hon tog examen 2013. Katrine var praktikant hos Cullberg Baletten i säsongen 2012/2013 och har medverkat i verk av William Forsythe, Alexander Ekman, Thomas Zamolo och Benoit Lachambre. Katrine har dansat med Tromäki Dance Company sedan oktober 2013.
 
Silja Koivumäki
 
Elias Girod (FIN) är född i Helsingfors, Finland och utbildade sig vid Finska National Balettskolan där han tog examen 2007 samt Teaterhögskolans dansarlinje i Helsingfors och Dans- och Cirkushögskolan Stockholm där han utexaminerades 2013. Efter utbildningen har Elias arbetat som frilansdansare i ReAct! - actions moving, med koreografen Mirko Guido samt med Les Gens d’Uterpan. Resan till Fjäderkungens rike är Elias Girods första produktion med Tromäki Dance Company.
Silja Koivumäki

Erwin Semler (SWE) är född i Chile men uppvuxen i Simrishamn. Erwin är utbildad på Balettakademin Göteborg där han tog examen 2011. Efter examen har Erwin jobbat hårt som frilansare i många delar av Sverige men också i Norge, England och Brasilien. Erwin har arbetat med Tromäki Dance Company sedan 2014.

Foto: Catharina Fyrberg
Silja Koivumäki
 
Pontus Linder (SWE) kommer från Skene och är utbildad på Åsa Folkhögskola och Dans- och Cirkushögskolan. Har medverkat i bl.a. SKAL och Striving to Achieve som hade premiär på Dansens Hus i Maj 2015. Frilansar som koreograf, dansare och pedagog. Har även vunnit svenska mästerskapen i Breaking 2010. Resan till Fjäserkungens Rike är Pontus första projekt med Tromäki Dance Company.

Foto: Einar Kling

Christine Brosson

Christine Brosson (SWE) är uppvuxen i Flyinge och utbildad vid Balettakademien i Stockholm, där hon tog examen 2010. Christine har jobbat som frilansande dansare och dansat bl. a. i koreografier av   Virpi Pahkinen, Sandra Vather och Andy Wong med kompaniet Dancing Angels. Christine har arbetat med Tromäki Dance Company sedan 2011.